Швейцарската легенда в мъжкия тенис Роджър Федерер не е изненадан от

...
Швейцарската легенда в мъжкия тенис Роджър Федерер не е изненадан от
Коментари Харесай

Маестрото не е изненадан от завръщането на Анди Мъри

Швейцарската легенда в мъжкия тенис Роджър Федерер не е сюрпризиран от завръщането на Анди Мъри на корта.
 Надал: Да играя с Федерер на Ролан Гарос е нещо особено
Припомняме, че в началото на годината британецът разгласи, че има проблеми и по всяка възможност ще спре с тениса. Това обаче не се случи и след промяна на тазобедрената става и бързо възобновяване, Мъри взе решение да се впусне на двойки в шампионата в " Куинс ".

" Това не беше изненада за мен. Откритото състезание на Австралия бе при започване на сезона, само че явно Анди сега се усеща по-добре след интервенцията и в последна сметка ще играе двойки.

След като загуби от Баутиста-Агут в Мелбърн го видях в съблекалнята. Попитах го дали в действителност счита да постави завършек на кариерата си. Анди тогава ми отговори, че не знае. Струва ми се, че по това време той се намираше в една сериозна точка. И просто тогава осъзна, че не може да продължи повече с играе с тази болежка.

Разбира се, ние желаеме на първо място Анди да бъде здрав човек. Но в това време, в случай че успее да покаже добър тенис, това ще бъде един в действителност страховит бонус. Мисля, че всички участници в тура ще се радват да го видят още веднъж на корта ", сподели Федерер.

Маестрото не пропусна да разяснява и идния типичен конфликт сред него и Рафаел Надал. Швейцарецът има вяра, че има късмет за победа против огромния любимец за трофея и настоящ негов притежател.

" Както против всеки един състезател, постоянно има късмет. В противоположен случай никой нямаше да пристигна да гледа мача, тъй като би знаел резултата авансово. Това е спортът - всеки мач би трябвало да бъде изигран, преди да бъде решен.

Именно в това има вяра всеки състезател, който се изправя против Рафа. Те знаят, че ще бъде доста тежко. Но просто не знаеш какво ще стане. Може да има някаква проблем. Може да е болен - не знаеш. Може да направиш страховит мач, а неговата игра да не върви. Може да има мощен вятър, дъжд, да има 10 отлагания поради неприятно време. Не знаеш какво може да се случи. Просто би трябвало да опиташ да се поставиш в обстановката ", показа Роджър.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР